Laboratorium żelków owocowo-warzywnych

Data wydarzenia 17/09/2024 08:30
17/09/2024 10:30
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Sala bud. F13, II p., s. 229
Panel tematyczny Nauki rolnicze
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 4-6
Opis

Dzielimy się z Wami pasją do produkcji przetworów z owoców i warzyw, dlatego z przyjemnością zapraszamy na warsztat z laboratorium producji żelków.
Celem warsztatów jest praktyczne zapoznanie z technologią produkcji żelków owocowo-warzywnych z użyciem naturalnych substancji żelujących i słodzących. Uczniowie będą mogli samodzielnie wyczarować kolorowe i pyszne żelki, odkryć nowe smaki, pobudzić kreatywność i przekonać się, że słodkie przekąski mogą być korzystne dla zdrowia. Zajęcia obejmują zapoznanie z zasadami pracy w laboratorium analiz fizyko-chemicznych żywności, omówienie technologii produkcji żelków, produkcję własnych wyrobów i degustację.

Prowadzący dr inż. Karolina Tkacz, dr inż. Igor Turkiewicz, Aleksandra Błochowiak, Maria Barna
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 16
Zapisy od 02/09/2024
Zapisy do 13/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów karolina.tkacz@upwr.edu.pl, igor.turkiewicz@upwr.edu.pl - BRAK MIEJSC
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami ♿Tak
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
️Uwagi

BRAK MIEJSC