Czeko… czeko…. czekolada

Data wydarzenia 19/09/2024 11:00
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Sala s. 127
Panel tematyczny Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła ponadpodstawowa
Opis

W pierwszej części warsztatów uczniowie poznają podstawowe pojęcia związane z czekoladą jej historię oraz technologię produkcji. W drugiej części uczestnicy będą mogli własnoręcznie poddać czekoladę wybranym zabiegom technologicznym a następnie powstałe produkty ocenić degustacyjnie.

Prowadzący dr hab. inż. Joanna Miedzianka, dr inż. Agnieszka Nemś, dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Ewa Zdybel, mgr Szymon Wolny, Urszula Sielczak
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 30
Zapisy od 04/09/2024
Zapisy do 09/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów ktrip@upwr.edu.pl, tel. 71 320 77 68
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
️Uwagi

konieczność zgłoszenia alergii zwłaszcza na czekoladę, orzechy i nabiał