Produkty z Piramidy zdrowego żywienia wspierające pracę mózgu
Data wydarzenia | 19/09/2024 10:00 19/09/2024 12:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37 |
Sala | bud. F13, s.130 |
Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | przedszkole, szkoła podstawowa kl. 0-3 |
Opis | Prawidłowy sposób żywienia jest jednym z najważniejszych czynników wpływających na właściwy rozwój i utrzymanie dobrego stanu zdrowia każdego człowieka. Ma on ogromne znaczenie przede wszystkim w przypadku dzieci i młodzieży. W okresie wzrostu i rozwoju młodego organizmu spożywane produkty i potrawy wpływają zarówno na funkcje poznawcze, stan zdrowia i samopoczucie. Chronią również organizm przed wieloma zdrowotnymi konsekwencjami na późniejszym etapie życia. Dla optymalnego stanu zdrowia znaczącą rolę odgrywają także prawidłowe zwyczaje i nawyki żywieniowe, które kształtowane są już od najmłodszych lat życia. |
Prowadzący | mgr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Maciej Bienkiewicz, prof. uczelni, mgr inż. Joanna Guła, mgr Monika Maćków, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Ewa Raczkowska, dr Karolina Rak, dr Paweł Serek |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 20 |
Zapisy od | 01/09/2024 |
Zapisy do | 04/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | michaela.godyla@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |