British cuisine – some myths and facts

Data wydarzenia 19/09/2024 10:00
Miasto Wrocław
Miejsce Politechnika Wrocławska, bud. H-4, Wybrzeże Wyspiańskiego 8
Sala s. 205
Panel tematyczny Nauki humanistyczne
Forma spotkania wykład
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła ponadpodstawowa, dorośli
Opis

Powszechnie panuje opinia, że kuchnia brytyjska jest mało urozmaicona a na dodatek nie jest ani smaczna, ani zdrowa. Ale czy tak jest rzeczywiście a może jest to tylko krzywdzący stereotyp? Jeśli chcesz dowiedzieć się co jadają Brytyjczycy, a także jakie potrawy kryją się pod takimi dziwnymi nazwami jak np. „devil on horseback” czy „toad in the hole”, to prezentacja jest właśnie dla Ciebie. Zapraszam.

Prowadzący mgr Joanna Leszkiewicz
Afiliacje Studium Języków Obcych, PWr
Liczba miejsc 20
Zapisy od 02/09/2024
Zapisy do 13/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów dominika.rawa@pwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami ♿Tak
Organizator Politechnika Wrocławska, Studium Języków Obcych