Życie z e-smakiem, czyli co tak naprawdę jemy
Data wydarzenia | 18/10/2024 12:00 |
---|---|
Miasto | Międzylesie |
Miejsce | Samorządowa Szkoła Podstawowa w Międzylesiu, ul. Chrobrego 2 |
Panel tematyczny | Ziemia Kłodzka (Bystrzyca Kłodzka, Międzylesie, Szczytna i in.) |
Forma spotkania | wykład |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 0-3, szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8 |
Opis | Wykład o tym, co jemy. Krótka opowieść o środkach chemicznych stosowanych w żywności oraz o sposobach jej konserwowania. Czy zdrowa żywność i suplementy diety są dla nas naprawdę zdrowe? Co się dzieje z mlekiem zanim trafi do kartonu i na nasze stoły? Co nas truje? Jak możemy unikać środków chemicznych zawartych w jedzeniu? |
Prowadzący | dr inż. Aleksandra Bielawska-Pohl |
Afiliacje | IITD PAN |
Liczba miejsc | 40 |
Zapisy od | 02/09/2024 |
Zapisy do | 20/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | tel. 698 058 077 |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda PAN |