Życie z e-smakiem, czyli co tak naprawdę jemy

Data wydarzenia 18/10/2024 12:00
Miasto Międzylesie
Miejsce Samorządowa Szkoła Podstawowa w Międzylesiu, ul. Chrobrego 2
Panel tematyczny Ziemia Kłodzka (Bystrzyca Kłodzka, Międzylesie, Szczytna i in.)
Forma spotkania wykład
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 0-3, szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8
Opis

Wykład o tym, co jemy. Krótka opowieść o środkach chemicznych stosowanych w żywności oraz o sposobach jej konserwowania. Czy zdrowa żywność i suplementy diety są dla nas naprawdę zdrowe? Co się dzieje z mlekiem zanim trafi do kartonu i na nasze stoły? Co nas truje? Jak możemy unikać środków chemicznych zawartych w jedzeniu?

Prowadzący dr inż. Aleksandra Bielawska-Pohl
Afiliacje IITD PAN
Liczba miejsc 40
Zapisy od 02/09/2024
Zapisy do 20/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów tel. 698 058 077
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda PAN