Etykiety produktów żywnościowych pod lupą – pomoc w dokonywaniu właściwego wyboru

Data wydarzenia 30/10/2024 11:00
Miasto Dzierżoniów
Miejsce Szkoła Podstawowa nr 1 w Dzierżoniowie, ul. Sikorskiego 2
Panel tematyczny Dzierżoniów
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 7-8
Opis

1.Zapoznanie z etykietowaniem żywności w celu rozróżniania produktów żywnościowych i pomoc w dokonywaniu ich wyboru.
2.Praca w zespołach- każda z grup dokonuje analizy etykiet otrzymanych produktów spożywczych; nabycie umiejętności odczytywania i interpretowania informacji zamieszczonych na produktach spożywczych.
3.Wspólne wyciąganie wniosków- praca z kartą pracy

Prowadzący Ewa Olejarz
Afiliacje nauczyciel chemii i biologii, SP nr 1 w Dzierżoniowie
Liczba miejsc 25
Zapisy od 15/09/2024
Zapisy do 30/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów filia@mbp.dzierzoniow.pl tel. 74 645 61 64
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Koordynator regionalny w Dzierżoniowie