British cuisine – some myths and facts
Data wydarzenia | 19/09/2024 10:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Politechnika Wrocławska, bud. H-4, Wybrzeże Wyspiańskiego 8 |
Sala | s. 205 |
Panel tematyczny | Nauki humanistyczne |
Forma spotkania | wykład |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
Opis | Powszechnie panuje opinia, że kuchnia brytyjska jest mało urozmaicona a na dodatek nie jest ani smaczna, ani zdrowa. Ale czy tak jest rzeczywiście a może jest to tylko krzywdzący stereotyp? Jeśli chcesz dowiedzieć się co jadają Brytyjczycy, a także jakie potrawy kryją się pod takimi dziwnymi nazwami jak np. „devil on horseback” czy „toad in the hole”, to prezentacja jest właśnie dla Ciebie. Zapraszam. |
Prowadzący | mgr Joanna Leszkiewicz |
Afiliacje | Studium Języków Obcych, PWr |
Liczba miejsc | 20 |
Zapisy od | 02/09/2024 |
Zapisy do | 13/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | dominika.rawa@pwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
Organizator | Politechnika Wrocławska, Studium Języków Obcych |