Chrupki i snacki – chrupiące przysmaki

Data wydarzenia 18/09/2024 10:00
18/09/2024 11:00
18/09/2024 12:00
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Sala s. 127
Panel tematyczny Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła ponadpodstawowa
Opis

Uczestnicy warsztatów zapoznają się z technologią produkcji ekstrudowanych produktów przekąskowych oraz uczestniczą w procesie technologicznym wytwarzania chrupek kukurydzianych. W trakcie warsztatów uczestnicy wytworzą chrupki i snacki, a następnie poddadzą je degustacji.

Prowadzący dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Ewa Zdybel, dr inż. Wioletta Drożdż, dr hab. inż. Artur Gryszkin, prof. uczelni, Urszula Sielczak, mgr Anna Szafrańska
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 30
Zapisy od 04/09/2024
Zapisy do 09/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów ktrip@upwr.edu.pl, tel. 71 320 77 68
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu