Czeko… czeko…. czekolada
Data wydarzenia | 19/09/2024 11:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37 |
Sala | s. 127 |
Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła ponadpodstawowa |
Opis | W pierwszej części warsztatów uczniowie poznają podstawowe pojęcia związane z czekoladą jej historię oraz technologię produkcji. W drugiej części uczestnicy będą mogli własnoręcznie poddać czekoladę wybranym zabiegom technologicznym a następnie powstałe produkty ocenić degustacyjnie. |
Prowadzący | dr hab. inż. Joanna Miedzianka, dr inż. Agnieszka Nemś, dr inż. Ewa Tomaszewska-Ciosk, dr inż. Ewa Zdybel, mgr Szymon Wolny, Urszula Sielczak |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 30 |
Zapisy od | 04/09/2024 |
Zapisy do | 09/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | ktrip@upwr.edu.pl, tel. 71 320 77 68 |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
️Uwagi | konieczność zgłoszenia alergii zwłaszcza na czekoladę, orzechy i nabiał |