Czy mąka lub cukier mogą być niebezpieczne w kuchni? O wybuchowości pyłów spożywczych
Data wydarzenia | 18/09/2024 10:00 18/09/2024 10:45 18/09/2024 11:30 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Politechnika Wrocławska, bud. A-4, ul. Smoluchowskiego 21 |
Sala | Hala Maszyn |
Panel tematyczny | Nauki inżynieryjno-techniczne |
Forma spotkania | pokaz |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 0-3, szkoła podstawowa kl. 4-6, szkoła podstawowa kl. 7-8, szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
Opis | W ramach pokazu zaprezentowane zostaną właściwości wybuchowe pyłów różnego rodzaju produktów spożywczych (m. in. mąki, cukru pudru itp.). Pokaz zostanie opatrzony krótkim komentarzem dotyczącym zagadnień związanych z palnością i wybuchowością różnego rodzaju materiałów. |
Prowadzący | dr inż. Krzysztof Mościcki, inż. Piotr Bojarski |
Afiliacje | Wydział Mechaniczno-Energetyczny, PWr |
Liczba miejsc | 10 |
Zapisy od | 02/09/2024 |
Zapisy do | 05/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | krzysztof.moscicki@pwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Politechnika Wrocławska, Wydział Mechaniczno-Energetyczny (W9) |