DNA od kuchni

Data wydarzenia 20/09/2024 09:30
20/09/2024 11:00
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Sala s. 130
Panel tematyczny Nauki rolnicze
Forma spotkania laboratorium
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 0-3
Opis

Z czego zbudowane jest nasze jedzenie? Czy znajdziemy w nim kod genetyczny? A może jest możliwe wyizolowanie DNA z jedzenia? Spróbujemy tego dokonać przy użyciu odczynników chemicznych dostępnych w każdej kuchni.

Prowadzący dr Paweł Serek, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Maciej Bienkiewicz prof. uczelni, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Ewa Raczkowska, dr Karolina Rak, mgr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, mgr inż. Joanna Guła, mgr Monika Maćków
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności , UPWr
Liczba miejsc 23
Zapisy od 02/09/2024
Zapisy do 02/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów katarzyna.marcinkiewicz@upwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
️Uwagi

dla grup zorganizowanych