DNA od kuchni
Data wydarzenia | 20/09/2024 09:30 20/09/2024 11:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37 |
Sala | s. 130 |
Panel tematyczny | Nauki rolnicze |
Forma spotkania | laboratorium |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 0-3 |
Opis | Z czego zbudowane jest nasze jedzenie? Czy znajdziemy w nim kod genetyczny? A może jest możliwe wyizolowanie DNA z jedzenia? Spróbujemy tego dokonać przy użyciu odczynników chemicznych dostępnych w każdej kuchni. |
Prowadzący | dr Paweł Serek, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz, dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Maciej Bienkiewicz prof. uczelni, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Ewa Raczkowska, dr Karolina Rak, mgr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, mgr inż. Joanna Guła, mgr Monika Maćków |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności , UPWr |
Liczba miejsc | 23 |
Zapisy od | 02/09/2024 |
Zapisy do | 02/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | katarzyna.marcinkiewicz@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
️Uwagi | dla grup zorganizowanych |