Gotowanie sous vide – wszystko co powinniśmy wiedzieć
Data wydarzenia | 10/10/2024 09:00 10/10/2024 11:00 |
---|---|
Miasto | Ziębice |
Miejsce | Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ziębicach, ul. Wojska Polskiego 3 |
Panel tematyczny | Ząbkowice Śląskie |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
Opis | Metoda sous vide jest to innowacyjna technika kulinarna, która polega na gotowaniu surowców spożywczych w zamkniętym próżniowo worku, w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie w próżni przynosi ogrom korzyści zarówno dla zdrowia jak i podniebienia. Wyjaśnimy na czym polega metoda sous vide oraz jakie są jej zalety i wady. |
Prowadzący | mgr Halina Czyż |
Afiliacje | nauczycielka, ZSP w Ziębicach |
Liczba miejsc | 20 |
Kontakt w sprawie zapisów | Na wydarzenie zapisy nie obowiązują |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
Organizator | Koordynator regionalny w Ząbkowicach Śląskich |
️Uwagi |
|