Gotowanie sous vide – wszystko co powinniśmy wiedzieć

Data wydarzenia 10/10/2024 09:00
10/10/2024 11:00
Miasto Ziębice
Miejsce Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Ziębicach, ul. Wojska Polskiego 3
Panel tematyczny Ząbkowice Śląskie
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła ponadpodstawowa, dorośli
Opis

Metoda sous vide jest to innowacyjna technika kulinarna, która polega na gotowaniu surowców spożywczych w zamkniętym próżniowo worku, w ściśle kontrolowanej temperaturze. Gotowanie w próżni przynosi ogrom korzyści zarówno dla zdrowia jak i podniebienia. Wyjaśnimy na czym polega metoda sous vide oraz jakie są jej zalety i wady.

Prowadzący mgr Halina Czyż
Afiliacje nauczycielka, ZSP w Ziębicach
Liczba miejsc 20
Kontakt w sprawie zapisów Na wydarzenie zapisy nie obowiązują
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami ♿Tak
Organizator Koordynator regionalny w Ząbkowicach Śląskich
️Uwagi