Kuchnia molekularna
Data wydarzenia | 17/09/2024 09:00 17/09/2024 10:30 17/09/2024 12:00 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Norwida 25 |
Sala | s. 334 |
Panel tematyczny | Nauki ścisłe i przyrodnicze |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 4-6 |
Opis | Warsztaty, na których uczniowie będą mogli zapoznać się z techniką szybkiego mrożenia (lody tworzone przy użyciu ciekłego azotu) oraz tworzenia kawioru owocowego. |
Prowadzący | dr inż. Marcelina Mazur, dr inż. Anna Żołnierczyk, mgr inż. Agata Jarosz, Krzysztof Cieślik, dr inż. Sandra Sordon, dr inż. Monika Dymarska, dr inż. Magdalena Rychlicka, prof. dr hab. inż. Anna Gliszczyńska, dr inż. Agnieszka Krawczyk-Łebek, dr inż. Joanna Kozłowska |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 28 |
Zapisy od | 02/09/2024 |
Zapisy do | 06/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | marcelina.mazur@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
️Uwagi | zajęcia dla grup zorganizowanych (klasy), czas trwania 60 min. |