Kuchnia molekularna

Data wydarzenia 17/09/2024 09:00
17/09/2024 10:30
17/09/2024 12:00
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Norwida 25
Sala s. 334
Panel tematyczny Nauki ścisłe i przyrodnicze
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 4-6
Opis

Warsztaty, na których uczniowie będą mogli zapoznać się z techniką szybkiego mrożenia (lody tworzone przy użyciu ciekłego azotu) oraz tworzenia kawioru owocowego.

Prowadzący dr inż. Marcelina Mazur, dr inż. Anna Żołnierczyk, mgr inż. Agata Jarosz, Krzysztof Cieślik, dr inż. Sandra Sordon, dr inż. Monika Dymarska, dr inż. Magdalena Rychlicka, prof. dr hab. inż. Anna Gliszczyńska, dr inż. Agnieszka Krawczyk-Łebek, dr inż. Joanna Kozłowska
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 28
Zapisy od 02/09/2024
Zapisy do 06/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów marcelina.mazur@upwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
️Uwagi

zajęcia dla grup zorganizowanych (klasy), czas trwania 60 min.