Makarony i jajka sadzone, czyli sekrety jaskiń
Data wydarzenia | 20/09/2024 10:15 20/09/2024 12:45 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk o Ziemi i Kształtowania Środowiska, ul. Kosiby 8 |
Sala | s. 20 |
Panel tematyczny | Nauki ścisłe i przyrodnicze |
Forma spotkania | pokaz |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | przedszkole, szkoła podstawowa kl. 0-3 |
Opis | Każda grota, pieczara czy jaskinia kryje wiele sekretów i tajemnic. W niektórych mieszkają smoki (choć dziś raczej malutkie), inne kryją skarby – na przykład jaskiniowe perły. Jeszcze inne słyną z różnych rodzajów jedzenia – makaronów, jajek sadzonych czy bekonowych chipsów. To wszystko mogą ujrzeć odkrywcy jaskiń – speleolodzy, podczas swoich pasjonujących wypraw w głąb ziemi i tymi wspaniałościami i tajemnicami chcemy się również podzielić z Wami. Dzięki kolekcji zdjęć z różnych jaskiń świata chcemy pokazać Wam wspaniałość i różnorodność podziemnego świata oraz bogactwo fantastycznych form jaskiniowych – zarówno tych żywych, jak i zaklętych w kamieniu. Zapraszamy! |
Prowadzący | mgr Magdalena Korzystka-Muskała |
Afiliacje | klimatolog, Wydział Nauk o Ziemi i Kształtowania Środowiska, UWr |
Liczba miejsc | 25 |
Zapisy od | 02/09/2024 |
Zapisy do | 13/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | tel. 71 348 54 41 w godz. 8-15 |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk o Ziemi i Kształtowania Środowiska |