Od ziarenka do tabliczki, czyli jak powstaje czekolada
Data wydarzenia | 16/09/2024 09:00 16/09/2024 10:30 17/09/2024 09:00 17/09/2024 10:30 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37 |
Sala | s. 146 |
Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła podstawowa kl. 0-3 |
Opis | Warsztaty, połączone z wykładem, dotyczące czekolady: jej historii, charakterystyki oraz procesu produkcyjnego. Zakończone produkcją własnego czekoladowego przysmaku. |
Prowadzący | dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Ewa Raczkowska, dr inż. Maciej Bienkiewicz prof. uczelni, mgr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr Paweł Serek, dr Karolina Rak, mgr inż. Joanna Guła, mgr Monika Maćków, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz |
Afiliacje | Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr |
Liczba miejsc | 15 |
Zapisy od | 09/09/2024 |
Zapisy do | 10/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | jagoda.ambrozik-haba@upwr.edu.pl |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | Nie |
Organizator | Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
️Uwagi | Podczas spotkania uczestnicy mogą zabrudzić odzież oraz przewidziana jest konsumpcja czekolady. Wszelkie alergie pokarmowe należy zgłosić prowadzącemu przed warsztatami! |