Od ziarenka do tabliczki, czyli jak powstaje czekolada

Data wydarzenia 16/09/2024 09:00
16/09/2024 10:30
17/09/2024 09:00
17/09/2024 10:30
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Przyrodniczy, ul. Chełmońskiego 37
Sala s. 146
Panel tematyczny Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła podstawowa kl. 0-3
Opis

Warsztaty, połączone z wykładem, dotyczące czekolady: jej historii, charakterystyki oraz procesu produkcyjnego. Zakończone produkcją własnego czekoladowego przysmaku.

Prowadzący dr inż. Jagoda Ambrozik-Haba, dr inż. Dominika Mazurkiewicz, dr inż. Ewa Raczkowska, dr inż. Maciej Bienkiewicz prof. uczelni, mgr inż. Michaela Godyla-Jabłoński, dr Paweł Serek, dr Karolina Rak, mgr inż. Joanna Guła, mgr Monika Maćków, mgr inż. Katarzyna Marcinkiewicz
Afiliacje Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, UPWr
Liczba miejsc 15
Zapisy od 09/09/2024
Zapisy do 10/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów jagoda.ambrozik-haba@upwr.edu.pl
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami Nie
Organizator Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
️Uwagi

Podczas spotkania uczestnicy mogą zabrudzić odzież oraz przewidziana jest konsumpcja czekolady. Wszelkie alergie pokarmowe należy zgłosić prowadzącemu przed warsztatami!