Zioła i przyprawy w kuchni – oręż przeciw drobnoustrojom
Data wydarzenia | 18/09/2024 11:00 18/09/2024 12:15 18/09/2024 13:30 |
---|---|
Miasto | Wrocław |
Miejsce | Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Biologicznych, ul. Przybyszewskiego 63/77 |
Sala | s. 22 |
Panel tematyczny | Nauki medyczne i nauki o zdrowiu |
Forma spotkania | warsztat |
Tryb spotkania | stacjonarnie |
Grupa wiekowa | szkoła ponadpodstawowa, dorośli |
Opis | Czy rośliny mogą być źródłem naturalnych "antybiotyków"? I dlaczego w dobie współczesnej medycyny, niektóre rośliny przeżywają ponowny renesans w ziołolecznictwie? Zapraszam wszystkich niedowiarków na warsztaty i niech sami przekonają się jak to jest z tymi ziołami i przyprawami w walce z bakteriami. |
Prowadzący | dr Katarzyna Guz-Regner |
Afiliacje | mikrobiolog, Wydział Nauk Biologicznych, UWr |
Liczba miejsc | 12 |
Zapisy od | 09/09/2024 |
Zapisy do | 09/09/2024 |
Kontakt w sprawie zapisów | tel. 71 375 63 06 godz. 12:00-14:00 |
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami | ♿Tak |
Organizator | Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Biologicznych |
️Uwagi | czas trwania 1h |