Zioła i przyprawy w kuchni – oręż przeciw drobnoustrojom

Data wydarzenia 18/09/2024 11:00
18/09/2024 12:15
18/09/2024 13:30
Miasto Wrocław
Miejsce Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Biologicznych, ul. Przybyszewskiego 63/77
Sala s. 22
Panel tematyczny Nauki medyczne i nauki o zdrowiu
Forma spotkania warsztat
Tryb spotkania stacjonarnie
Grupa wiekowa szkoła ponadpodstawowa, dorośli
Opis

Czy rośliny mogą być źródłem naturalnych "antybiotyków"? I dlaczego w dobie współczesnej medycyny, niektóre rośliny przeżywają ponowny renesans w ziołolecznictwie? Zapraszam wszystkich niedowiarków na warsztaty i niech sami przekonają się jak to jest z tymi ziołami i przyprawami w walce z bakteriami.

Prowadzący dr Katarzyna Guz-Regner
Afiliacje mikrobiolog, Wydział Nauk Biologicznych, UWr
Liczba miejsc 12
Zapisy od 09/09/2024
Zapisy do 09/09/2024
Kontakt w sprawie zapisów tel. 71 375 63 06 godz. 12:00-14:00
Dostępność dla osób z niepełnosprawnościami ♿Tak
Organizator Uniwersytet Wrocławski, Wydział Nauk Biologicznych
️Uwagi

czas trwania 1h